7 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Albert Corporaal prijswinnaar met boek Atlas van de IJssel   

Geplaatst op: 19 november 2021

Albert Corporaal tweede van rechts op de foto met prijswinnaars

De winnaars van de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar 2021 zijn bekend. In de categorie non-fictie won het boek Atlas van de IJssel van Tjirk van der Ziel en Hasselter Albert Corporaal met fotografie van Joop van Putten.

Gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel maakte de winnaars bekend. Jaap Scholten met Suikerbastaard (fictie) en Tjirk van der Ziel en Albert Corporaal met Atlas van de IJssel (non-fictie) gingen met de titel naar huis. Naast erkenning voor hun bijzondere prestatie ontvingen de winnaars een bedrag van 500 euro. Het was de twaalfde uitreiking van de prijs Overijssels Boek van het Jaar. 

Atlas van de IJssel

De IJssel. Een vertrouwde maar onvoorspelbare rivier. Woest en dan weer kalm, rechtlijnig en dan weer kronkelend. Waar veranderingen optreden worden verhalen verteld. Bij de IJssel gaat het om een oerverhaal vanaf de vroege Middeleeuwen, van groei en expansie maar ook van neergang en krimp, en van pogingen de waterstroom telkens weer naar onze hand te zetten.

Atlas van de IJssel vertelt aan de hand van historisch kaartmateriaal en hedendaagse dronefoto’s de ontstaansgeschiedenis van een grote diversiteit aan gebieden die samen de IJsselvallei vormen. Of het nu gaat om de IJssel van vroeger of van nu – de atlas bevat vele unieke beelden die voor het eerst in onderlinge samenhang worden getoond. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour