26 april 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Actie Jumbo’s stickeralbum ‘Historisch Hasselt’ loopt op zijn eind 

Geplaatst op: 7 januari 2022

Veel inwoners van Hasselt zijn inmiddels in het bezit van een gevuld stickeralbum ‘Historisch Hasselt’, uitgegeven door Jumbo Mulder.

De bibliotheek Hasselt heeft zich ingezet bij het ruilen van plaatjes. Dit past prima binnen het streven om van de bibliotheek een ‘bruisende huiskamer’ te maken geeft vestigingsverantwoordelijke Henny Bosman van de bibliotheek Hasselt aan.

“In november zetten we de mogelijkheid op onze site om in de bibliotheek plaatjes te ruilen. Al snel meldde zich de eerste verzamelaar met 15 plaatjes en een uur later werd er al volop geruild. In de periode daarna was het megadruk bij ons en was het lastig om vanwege de coronaregels alles in goede banen te leiden. Vanaf half december was het door aanscherping van deze regels niet meer mogelijk om in de bibliotheek plaatjes te ruilen.”

“Wel zijn enthousiaste medewerkers en vrijwilligers verdergegaan door alle plaatjes uit te zoeken en op nummer in twee dozen te leggen. Verzamelaars konden een doos een half uur mee naar huis nemen om ontbrekende plaatjes eruit te halen en dubbele plaatjes toe te voegen. Het kwam zelfs voor dat mensen op de parkeerplaats in de auto de plaatjes ruilden. Onze inschatting is dat wel 500 mensen van deze ruilactie gebruik hebben gemaakt.”

“Van de Jumbo kregen wij het restant van de plaatjes en de boeken. Een groot deel hiervan gaat naar de bewoners van De Hazelaar. Voor deze boeken ontbreken nog de nummers 116, 136, 203 en 210. Wanneer verzamelaars deze nummers overhebben, dan is het vriendelijk verzoek om deze plaatjes in de brievenbus bij de bibliotheek te stoppen.”

Tot en met vrijdag 14 januari is het mogelijk om op afspraak de dozen met plaatjes te reserveren en daarna is het einde oefening.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour