17 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schaatsers THZ rijden NK schaatsen voor pupillen.

Geplaatst op: 21 maart 2022

Gideon Westhoff (C-pupil) en Robin Dunnink (A pupil) hebben zeer verdienstelijk deelgenomen aan het NPT Nationaal Pupillen Toernooi. Alleen de beste rijders uit Nederland worden uitgenodigd voor dit toernooi, het wordt dan ook gezien als het Nederlands kampioenschap.

Gideon reed 12 maart in Enschede. Hij begon met de 500 meter en reed een mooie tijd van 58.73, net geen pr. Dit lukte wel op de 300 meter 35.30, een geweldige tijd. In het algemeen klassement eindigde Gideon op de 35ste  plaats, een prachtig resultaat.

Robin mocht een week later aantreden op de ijsbaan van Sportcentrum Kardinge in Groningen. Hij begon met de 500 meter en hij reed een mooie tijd van 48.63, helaas geen pr maar mocht toch tevreden zijn.

Zijn tweede afstand was de 1000 meter, deze had hij nog maar een keer eerder gereden. Na een goede opening kon hij zijn rit niet winnen en zijn eindtijd werd 1:39.48. Robin eindigde in het algemeen klassement als 20ste.

Terugkijkend op het schaatsseizoen, waarbij onze thuisbaan Thialf lange tijd gesloten is geweest, mogen beide heren heel tevreden en trots zijn op dit mooie resultaat.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour