4 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bingo-avond voor Stichting Ludus

Geplaatst op: 28 maart 2022

In het gebouw van Hasselts Fanfare is zaterdagavond 9 april een bingo-avond. De hoofdprijs van deze Bingo is 250 euro naast vele andere vlees- en geldprijzen.

De opbrengst van deze Bingo is bestemd voor Stichting Ludus, het 2e/3e wereldproject van de gemeente Zwartewaterland. Deze stichting wil middelen werven om een dorpshuis in Roemenië verder op te knappen. Daarvoor is veel geld nodig. De stichting hoopt met een groep jongeren in de komende herfstvakantie naar het dorpje Magyarózd af te reizen om de herinrichting van de bovenverdieping van dit dorpshuis af te ronden.

Dit dorpshuis heeft een brede maatschappelijke functie, maar is in verval geraakt toen het gebouw, onder het communisme, door de staat is ingevorderd. Een aantal jaren geleden is het gebouw weer in eigendom overgedragen aan de bewoners en is het de uitdrukkelijke wens om dit gebouw weer op te knappen. Eerder heeft een groep jeugd uit Hasselt de buitenkant met succes aangepakt en een bijdrage geleverd aan het opknappen van de bovenverdieping. Nu is het de bedoeling om de herinrichting van de bovenverdieping af te ronden door sanitaire en warmwater voorzieningen aan te brengen.

De zaal is open om 19.30 uur en de bingo begint om 20.00 uur. De organisatie hoopt op een volle zaal.   

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour