6 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verkeerscursus in bibliotheek  

Geplaatst op: 1 april 2022

In de Bibliotheek Hasselt wordt binnenkort door het Taalhuis een interessante en leerzame cursus aangeboden. De cursus is bedoeld voor volwassenen, voor wie verkeersregels in bestaande theorieboekjes moeilijk te begrijpen zijn. Het lezen van vragen over verkeerssituaties en het kiezen van het juiste antwoord kosten tijd. Door goede tips en oefeningen gaat het straks een stuk beter.

We nemen dagelijks deel aan het verkeer. Daar horen bepaalde regels bij voor voetgangers, fietsers, automobilisten en het overige verkeer. Wie heeft voorrang? Wat is hier de maximumsnelheid? Wat zijn de nieuwste regels? Goed om hier duidelijkheid over te hebben, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Rijinstructeur

Het Taalhuis in de bibliotheek heeft contact gelegd met een plaatselijke rijinstructeur. Deze ervaren rijinstructeur is elke week aanwezig bij deze laagdrempelige cursus. Zijn expertise is van grote waarde.

Openbaar vervoer

Vanaf 7 april vindt de verkeerscursus plaats in de leeszaal van Bibliotheek Hasselt. Iedere week op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. In 8 lessen wordt aandacht besteed aan de (elektrische) fiets, de auto, verkeersborden, theorievragen aan de hand van filmpjes, het rijexamen en het openbaar vervoer. Want de bus is in gemeente Zwartewaterland een essentieel vervoersmiddel, waarmee je prima kunt reizen.

Bewijs van deelname

Opgave van tevoren is niet nodig. Iedere volwassene kan meedoen en er worden geen kosten in rekening gebracht. Aan het eind van de cursus ontvang je een bewijs van deelname en vindt een gezellige afsluiting plaats. Voor meer informatie: Elly Potgieter, taalhuisdocent Zwartewaterland: 06-29232140 of via taalpunt@bibliotheekzwartewaterland.nl

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour