18 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Motor Toerclub Hasselt op de kiek voor Oekraïne 

Geplaatst op: 6 april 2022

Een actiefoto in ruil voor een donatie voor Oekraïne. Dat is het idee achter de actierit op 10 april, ook voor niet leden, van MTC Hasselt. De motorclub wil hiermee geld ophalen voor een lokaal initiatief voor de door oorlog geteisterde bevolking van Oekraïne.

De motorclub organiseert ieder voorjaar de zogenaamde actiefotorit. Een toertocht voor leden van MTC Hasselt. Ergens onderweg neemt een fotograaf een geschikte plek in om de deelnemers al rijdend op de foto te zetten. Voor dit jaar staat de actiefotorit voor 10 april op de kalender en de fotograaf staat weer langs de route. Alleen is de foto nu niet gratis. MTC Hasselt wil met de opbrengst een lokaal initiatief voor Oekraïne steunen.

MTC Hasselt tuft vrolijk door; een schril contrast
Bij de club gingen geluiden of we niet iets konden doen voor de Oekraïners die een toevlucht zoeken in onze gemeente. De gevolgen van de oorlog zijn wereldwijd en raken bijna iedereen in meer of mindere mate. Toch weerhouden de torenhoge brandstofprijzen ons niet van een rondje toeren op de motor. Bij MTC Hasselt tuffen we vrolijk door. Dit staat in schril contrast met al die gezinnen die huis en haard moesten achterlaten. In een wildvreemd land zijn ze nu voor de meest simpele dingen afhankelijk van anderen. “En daar willen we graag iets voor betekenen”, laat de vereniging weten.

Een actiefoto in ruil voor een donatie
Om een mooi eindbedrag bij elkaar te krijgen is de tocht dit jaar niet alleen voor leden. Iedereen met een motor is van harte welkom. Het idee is simpel. Iedere deelnemer legt minimaal 10 euro in en krijgt in ruil daarvoor een mooie actiefoto. Een hoger bedrag is altijd welkom en gebruik vooral ook je netwerk voor extra sponsoring. Het maken van een actiefoto is een vak apart. Maar de fotograaf werkt belangeloos mee en kan de gehele opbrengst worden gedoneerd aan het goede doel. Ook de Motorclub zelf brengt nog wat geld in het laatje. Zij doneren 250 euro uit de fooienpot van de vereniging.

Kom jij ook in actie voor Oekraïne?
Je bent van harte welkom op zondag 10 april. Verzamelen bij het clubgebouw van MTC Hasselt aan de burgemeester Malcorpslaan 7 om 13:00 uur. Vertrek om 13:15 uur. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour