27 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Groep 7-leerlingen leggen verkeersexamen af

Geplaatst op: 13 april 2022

Deelnemende kinderen woensdagochtend in de startblokken. Rechts Wim Reuvekamp, die dit jaar voor de 25e keer als vrijwilliger het praktisch verkeersexamen in Hasselt organiseert. Foto's Gerrit Slurink

Door de straten trokken vanochtend een stoet leerlingen in oranje hesjes. De deelnemers, kinderen uit groep 7 van alle basisscholen, legden hun praktisch verkeersexamen af. Organisatie was in handen van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

In totaal fietsten meer dan 100 leerlingen door Hasslet. Eerder al legden de kinderen een  theoretisch verkeersexamen af. De route begond en eindigde bij het Teeuwland. Over een parcours van zo’n 5 km kwamen de kinderen enkele lastige situaties tegen. Tijdens het examen werden zij bij diverse controleposten beoordeeld, onder meer op het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Dit jaar is het voor de 25e keer dat Wim Reuvekamp, als VVN-vrijwilliger het praktisch verkeersexamen organiseert in Hasselt. Wim werd daarvoor bedankt en in het zonnetje gezet.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour