6 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Open dag in pand opvang gevluchte Oekraïners loopt lekker door

Geplaatst op: 20 april 2022

Hart van Hasselt organiseerde woensdag een open dag in het verbouwde en ingerichte pand aan de Hanzeweg. Het liep de hele tijd lekker door met belangstellenden en (kandidaat)vrijwilligers. Met de inzet van tientallen vrijwilligers is het gelukt het pand om te bouwen tot een warme, comfortabele opvang voor de vluchtelingen. Naar verwachting arriveren de eerste Oekraïners in de week van 25 april in Hasselt.

Jan van Dijk, lid van de stuurgroep en enthousiast en stimulerend vrijwilliger van het eerste uur verwacht dat de open dag vast nieuwe vrijwilligers zal opleveren. “Maar dit betekent niet dat er nu voldoende zijn.” geeft hij aan. “Het is een bijzondere ervaring om met zijn allen deze klus te klaren. Het gaat om gemotiveerde en positieve vrijwilligers die nooit met chagrijn aan de slag gaat. En dat geeft mij ook steeds weer nieuwe energie”.

Jan wordt vanaf het begin regelmatig verrast met bijzondere acties. “Zoals in de afgelopen dagen door een groep vrijwilligers, die in een snel ingericht naaiatelier in een basisschool uit 250 meter stof gordijnen heeft genaaid. Deze stof was beschikbaar gesteld door een bedrijf uit Zwartewaterland.”

Als blijk van waardering voor Jan zijn rol als motiverende kartrekker werd hij door de stuurgroep woensdagavond even in het zonnetje gezet. Hij kreeg een kistje wijn en zijn vrouw Jans een bos bloemen.

Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk of opgave hiervoor kan gemaild worden naar hartvanhasselt@outlook.com

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour