18 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeenteraad enthousiast over woningbouw Glinthuisweg

Geplaatst op: 21 april 2022

De gemeenteraad is enthousiast over de bouw van vier woningen aan de Glinthuisweg. Die komen op het erf van een  bedrijf dat stopt met de activiteiten en waarvan de bijgebouwen worden gesloopt.

Alle partijen spreken van ‘een mooi plan’. Wel vinden ze dat het tijd is voor een bredere discussie in de gemeenteraad over de toekomst van het buitengebied. “Want dit zal niet de laatste ontwikkeling in het buitengebied zijn”, vindt SGP’er Bisschop, die zich ook afvraagt wat er gebeurt als een eventuele volgende koper wat minder gecharmeerd is van een agrarische buurman. Ook BGZ ziet wat dat betreft beren op de weg. “Stel nou dat de koeien van struiken op de erfgrens grazen, die giftig blijken te zijn….”

Ook wethouder Rietman vindt het tijd dat de gemeente een visie op het platteland ontwikkelt. “Want het is meer dan waar dat het buitengebied verandert. Boerenerven komen vrij, stallen verdwijnen en daarvoor komen woningen terug. Maar aan de andere kant moeten we ook zorgen dat blijvende bedrijven daar niet onder lijden. Je kunt niet zeggen: je mag blijven, maar blijven boeren is eigenlijk onmogelijk.”

Ondanks die kanttekeningen zet de gemeenteraad dus het sein op groen voor het plan aan de Glinthuisweg. Op nummers 17 en 17a staan straks zes woningen. Ook de huidige bedrijfswoningen worden namelijk omgezet in burgerwoningen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour