26 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dubbel feest op CBS Prins Willem-Alexander  

Geplaatst op: 22 april 2022

Vandaag werden op scholen in heel Nederland de Koningsspelen gevierd. Voor de kinderen van CBS Prins Willem-Alexander was het dubbel feest. Naast deze spelen werd ook de onthulling van de PBS- mascottes gevierd.

De school werkt al enkele jaren aan de principes van Positive Behavior Support (PBS). Dit is een doelmatige, schoolbrede aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag. Het doel is het creëren van een positieve, sociale omgeving, die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt en waarbij sociale veiligheid een belangrijke rol speelt.

Binnen de school zijn alle ruimtes van mascottes voorzien, deze geven het gewenste gedrag per ruimte aan. De onthulling van deze mascottes stond al eerder gepland, maar door de coronamaatregelen was het steeds niet mogelijk om deze mascottes feestelijk in gebruik te nemen.

Vrijdag kwam daar dus verandering in. Op feestelijke wijze werden de mascottes, gekleed als prins, onthuld door Alissa ten Klooster en Noa Gobius du Sart. Deze twee (oud)leerlingen hebben de eerste schets voor deze mascottes gemaakt. Deze eerste voorzet is door Cocon uitgewerkt tot de definitieve mascottes. De mascottes dragen de waarden van de school uit: Liefde, veiligheid en duidelijkheid.

Na de onthulling werd het schoollied van de school voor het eerst in het openbaar ten gehore gebracht. Al met al was dit een feestelijk en schooleigen aftrap van de Koningsspelen. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour