17 augustus 2022 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hoogmoed en Klein Jeruzalem (Hasselt) centraal in Kloostergesprekken

Geplaatst op: 20 mei 2022

Er vinden weer kloostergesprekken plaats op 30 mei en 13 juni op de plek van het oude Mariaklooster aan de Baangracht 6 te Hasselt. De kloostergesprekken staan open voor iedereen. Ze beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd, en eindigen om 21.00 uur.

Centraal op 30 mei staat hoogmoed tegenover eenvoud, een onderwerp diep geworteld in de grond van Zwartewaterland . “Doe maar gewoon, dat doe je al gek genoeg, en pronken met je mooie veren, kun je hier beter niet doen “. Een actueel onderwerp, waar we dagelijks mee geconfronteerd worden.

Centraal op 13 juni staat Jeruzalem, Heilige Stad voor verschillende godsdiensten. Hasselt wordt wel Klein Jeruzalem genoemd, omdat het al eeuwenlang een pelgrimsplaats en bedevaartsoord is, met de Heilige Stede.

Wat maakt een plaats voor ons bijzonder en/of heilig? Daar gaat het 13 juni over. Zonder oordeel, zonder kant en klare antwoorden, spreken, delen, en ontmoeten, we elkaar.

Vanuit de eeuwenoude gastvrijheid van geloofsgemeenschappen is iedereen welkom. Wel of geen kerkelijke – of geloofsachtergrond maakt voor deelname aan deze kloostergesprekken geen verschil.

Er is ruimte om gewoon een keer een avond bij te wonen, zonder ergens aan vast te zitten. Aanmelding kan t/m. 29 mei voor de avond op 30 mei, en t/m. 12 juni voor de avond op 13 juni, via email : kloosterhasselt@gmail.com Toegang is gratis, er is wel een grens aan het aantal deelnemers. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour