17 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen Toermalijn ontvangen historisch Hasselts bordspel

Geplaatst op: 9 juni 2022

Leerlingen van groep 7 en 8 van de Toermalijn kregen donderdagochtend als eerste het historisch bordspel ‘Hasselt en de verloren munt’ uitgereikt. Onder leiding van meester Hilco waren de leerlingen naar het Oude Stadhuis gekomen. Daar werden zij opgewacht door wethouders en pers. In de oude raadzaal werd alles uitgepakt en een korte demonstratie gegeven.

Wethouder Jan van der Poel lichtte het spel toe, waarin op speelse wijze kinderen leren over Hasselt in de middeleeuwen en de Hanze: “Ik hoop dat dat de geschiedenis van Hasselt echt levend voor jullie wordt.” Het spel is samen met de gemeente ontwikkeld door Marieke Galgenbeld van de De Regelaardij. Uiteindelijk is het bedoeld voor alle basisscholen van Zwartewaterland.

Het spel ‘Hasselt en de verloren munt’ bestaat uit een oude kist met daarin allerlei voorwerpen en vragen die de kinderen meenemen op een ontdekkingstocht door de middeleeuwen. Het spel wordt geïntroduceerd aan de hand van een pakkend verhaal van de pelgrim van Hasselt, een rol van verhalenverteller Eric Borrias. De beeltenis en verhalen van Borrias maken ook deel uit van het Pelgrimspad, de multimedia route in het centrum van Hasselt die bezoekers meeneemt langs een aantal monumenten uit de Hanzetijd.

Basisscholen kunnen het spel reserveren via de gemeente Zwartewaterland. Het educatieproject is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour