18 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Genniger volkfeest weer goedbezocht

Geplaatst op: 28 juni 2022

De Oranjevereniging Genne e.o. vierde op zaterdag haar jaarlijkse volksfeest. Onder een warme zomerzon was het de hele middag en avond genieten voor iedereen.

De kinderen konden zich vermaken op gratis attracties zoals een hindernisbaan en een springkussen voor de jongsten. Het programma bestond uit diverse spelen: ’s middags voor de kinderen tot 14 jaar en ’s avonds voor de ouderen. De bezoekers konden voor een natje en een droogje terecht in de consumptietent.

’s Middags was net als eerdere jaren een goede opkomst van kinderen die meededen met de volksspelen. De organisatie is alle vrijwilligers dankbaar die deze middag meehielpen er een succes van te maken: “We zagen veel glunderende kindergezichten.”

’s Avonds hield de Oranjevereniging het jaarlijkse kampioenschap hooivorkgooien van Genne e.o. Het gaat hierbij om wie de meeste punten kan behalen in drie worpen, door een hooivork te gooien in een ‘dartbord’ (een ronde hooibaal met getallen er op). De winnaars van het hooivorkgooien waren bij de mannen Egbert ten Klooster en bij de vrouwen Herlinda Kloek.

Eddy Bekedam namens de Oranjevereniging: “Wij zijn uitermate tevreden over het bezoekersaantal op de avond. Het was een gezelschap van jong tot oud die genoten van de spelen en de muzikale ondersteuning van DJ John.”

Na afloop van het hooivorkgooien was er de traditionele verloting met als hoofdprijs een lang weekend weg.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour