30 september 2023 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Frituur-inleverpunt Prins Willem-Alexander ook open tijdens vakantie

Geplaatst op: 16 juli 2022

De scholen sloten deze week de poorten voor de zomervakantie. Zo ook CBS Prins Willem-Alexander. Hoewel leerlingen en medewerkers de komende weken niet aanwezig zullen zijn, heeft de school wel besloten om de inzamelcontainers voor frituurvet toegankelijk te houden.

“De school heeft hier bewust voor gekozen”, aldus directeur Hilbert Koerhuis. “we hebben gemerkt dat we veel frituurvet inzamelen door het jaar heen en willen deze periode van de zomervakantie de mensen hetzelfde inlevergemak bieden”.

Aangezien de container nu nog zo goed als leeg zijn, zal er halverwege de vakantie een check plaats vinden om te kijken of ze weer geleegd moeten worden. “Een kleine moeite in de vakantie, omdat ik vaker even een rondje langs de school in de vakantie”, vervolgt Koerhuis.

Het inleveren van frituurvet gaat op dezelfde wijze als voorheen. De containers zijn te vinden op het plein naast de school bij de ingang van het middenplein. Het afgekoelde vet kan in een lege fles gegoten worden met dichte dop. Dit kan vervolgens in de container aan de Prinses Marijkestraat 1 ingeleverd worden.

Naast frituurvet kunnen ook andere plantaardige vetten/ oliën in een gesloten fles aangeboden worden. Green Oil Recycling, recyclet deze olien tot biobrandstof waardoor de olie een duurzaam 2e leven krijgt. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometer

Het inzamelen van frituurvet gaat op CBS Prins Willem-Alexander deze zomer dus gewoon door. “Ook in de vakantie hoeven mensen hun frituurvet dus niet door de goot te spoelen of bij het restafval te zetten”, zegt Koerhuis.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour