25 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bestemming bereikt! Camperplaats en Camping Zwolsedijk (2) 

Geplaatst op: 28 juli 2022

Terwijl veel lezers van onze nieuwssites hun vakantie elders doorbrengen, kiezen veel mensen er voor om af te reizen naar de kop van Overijssel. Campings in onze regio verwelkomen dagelijks nieuwe gasten die komen genieten van alles wat de omgeving hen biedt. De verslaggevers van de Actueelsites stappen deze zomer op de fiets om vakantieaccommodaties in Zwartewaterland en Steenwijkerland te bezoeken. Onze tweede bestemming tijdens deze zomerserie: Camperplaats en Camping Zwolsedijk, gelegen aan de dijk tussen Hasselt en Zwolle, ter hoogte waar de Vecht uitmondt in het Zwarte Water.

Wie zijn de drijvende krachten achter de camperplaats en camping

De ontmoeting met Stefanie van den Berg vindt plaats op de door de gemeente Zwartewaterland recent vernieuwde picknickbank naast de dijk tegenover de boerderij. Zij vertelt met enthousiasme dat de camperplaats en camping samen met haar man Barry wordt gerund. “Dit zijn we twee jaar geleden begonnen naast onze melkveehouderij. Barry voert met name de grotere klussen en het onderhoud uit. Voor het ontvangst van en contact met de gasten en de schoonmaakwerkzaamheden ben je bij mij aan het goede adres. Maar ook onze vier zonen vinden het prachtig om een steentje bij te dragen zoals bij de gastenontvangst, het grasmaaien en het bijhouden van de moestuin waarvan de gasten gebruik van kunnen maken”.

Waaruit bestaat een doorsneedag op de camping

s Morgens hebben de gasten alle tijd om de dag rustig te beginnen geeft Stefanie aan. “Tussen 11 en 12 uur maak ik het sanitair schoon. Wanneer het druk is dan gebeurt dit ‘s avonds nog een keer. Omdat voor mij contact met de kampeerders belangrijk is maak ik ‘s avonds een rondje langs de caravans, tenten en campers. En de telefoon staat altijd aan want bereikbaarheid is natuurlijk belangrijk. Ook geef ik veel tips over wat er in de omgeving het bekijken waard is. Voor de vele fietsliefhebbers geef ik via knooppunten aan welke mooie tochten kunnen worden gemaakt. En fietsroutes zoals een rondje Haersterveer, Oldematen/Veldschuur en polder Mastenbroek zijn in de maak. De administratie houden we zo eenvoudig mogelijk. Melden bij aankomst is niet nodig en je kunt zelf een plekje zoeken. De gasten houden zelf bij wat zij nuttigen: een kwestie van vertrouwen. Bij vertrek wordt dit dan in een keer afgerekend.”

Kun je jullie gasten omschrijven

Bij ons komt divers publiek en veelal mensen die van rust, natuur en fietsen houden. Niet alleen uit Nederland. Wij mochten al de nodige gasten welkom heten uit andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Engeland en België. Ook komen er nogal wat mensen kamperen die de in de buurt liggende Hanzesteden Hasselt, Zwolle, Kampen, Hattem en Deventer willen bezoeken. En ouders waarvan kinderen in Stadshagen wonen en die wat langere tijd in onze regio willen doorbrengen weten ons ook te vinden. Al een paar keer is hier een vrijgezellenfeest georganiseerd met overnachting en gezelligheid bij de vuurplaat. Hierbij wordt rekening gehouden met de andere gasten. Dus niet teveel lawaai en niet te lang doorgaan. We merken dat via meerdere platforms op internet onze bekendheid groter wordt. Inmiddels zijn wij ook lid van de SVR (Stichting Vrije Recreatie) geworden.”

Wanneer kunnen jullie zelf met vakantie

Dit zit er volgens Stefanie in het hoogseizoen natuurlijk niet in. “Wel gaan we in de zomervakantie een dag per week op pad met de kinderen om leuke dingen te doen. En we gaan in het najaar vast wat langer en verder van huis. Over de verdere ontwikkeling en toekomst van onze camperplaats en camping zijn wij positief gestemd.”

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour