27 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oekraïners en vrijwilligers koken en eten samen in gezellige sfeer

Geplaatst op: 30 september 2022

Oekraïners die verblijven in de opvanglocatie in Hasselt en vrijwilligers van Hart van Hasselt organiseerden vrijdagavond een bijzondere maaltijd. Deze maaltijd bestond uit een combinatie van Hollandse en Oekraïense gerechten. Het doel van dit gezamenlijk eten was elkaar te ontmoeten, eten te delen en er voor elkaar te zijn.

De vrijwilligers Aleid Wolting en Harm van Dijk van Hart van Hasselt waren in samenwerking met een aantal bewoners de organisatoren van dit etentje. Een paar dagen geleden werden met zijn allen de benodigde boodschappen gedaan. Er waren circa 65 mensen bij de maaltijd aanwezig: 40 bewoners, waarvan 15 kinderen en 25 vrijwilligers.

Op het menu stonden Hollandse gerechten zoals stoofpeertje en witlofsalade. De gerechten bereid door de Oekraïners bestonden uit het nodige vlees, deegwaren, aardappelen, een speciale soep en taarten als toetje. Daarnaast waren er ook nog gerechten bereid door Oekraïners van Indiase afkomst. Al met al te veel om op te noemen en overheerlijk.

Naast het eten was ook muziek en dans in het programma opgenomen. Dit verhoogde de toch al prima sfeer van saamhorigheid. Een kook- en eetbijeenkomst om met een goed gevoel op terug te kijken. 

Hart van Hasselt blijft naarstig op zoek naar vrijwilligers. Voor info en aanmelding: hartvanhasselt@outlook.com

 

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour