19 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vrijwilligerstekort Zonnebloem Hasselt: ‘Donkere wolken’

Geplaatst op: 10 oktober 2022

‘Donkere Wolken’ ziet Renald van der Werf aan de hemel verschijnen als hij vooruitkijkt naar 2023. De voorzitter van de Hasselter afdeling van De Zonnebloem luidt de noodklok vanwege een dreigend tekort aan vrijwilligers. Van der Werf: “Dit zou mogelijk kunnen leiden tot een -tijdelijke- stopzetting van de activiteiten voor lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken.”

De continuïteit van het bestuur staat vooral onder druk. Van der Werf: “Er dreigt in 2023 een bestuurscrisis. Zowel de penningmeester als de secretaris leggen na respectievelijk 6 en 12 jaar hun functie neer, en opvolging is nog niet gevonden.”

Los van de mankracht meldt de Zonnebloem-voorzitter dat het met de financiën er juist wel goed voor staat: “Als afdeling zijn we financieel en functioneel kerngezond. We hebben een vaste inkomstenbron dankzij onder andere de plaatselijke sponsoren.” Daarnaast zorgen lotenverkoop, donateurs, maar ook de RABOclubsupport voor voldoende financiële middelen. Daardoor kunnen tegen lage kosten allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Daarom doen het bestuur graag een oproep aan lezers in Hasselt. “Wie overweegt zich maatschappelijk in te zetten voor lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken kan reageren via e-mailadres zonnebloemhasselt1993@gmail.com.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour