26 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jonge organisten geven concert in Grote Kerk

Geplaatst op: 11 oktober 2022

Zes jonge organisten nemen zaterdagavond 22 oktober plaats achter het Hasselter Knol-orgel. Samen verzorgen zij een toegankelijk orgelconcert waarmee zij willenlaten horen hoeveel het orgel ook de jongere generatie nog steeds heeft te zeggen.

Aan deze avond werken mee: Hermen van Arnhem(19), Rhodé de Boer(19), Herman Coster(25), Annemijn van de Horst(20), Christian Mussche(25) en Lawrence Talen (20). De jongeren hebben in verschillende mate ervaring met het spelen op grote kerkorgels. Enkele van hen zijn begeleider tijdens erediensten in hun kerkelijke gemeente, anderen spelen uitsluitend in huiselijke kring of hebben beperkte ervaring met het spelen voor publiek.

De jonge organisten hebben samen een breed scala aan orgelrepertoire in huis. Ze laten liedbewerkingen horen van o.a. Klaas Jan Mulder, Peter Eilander en Egbert Woelderink, maar ook werken van Theodore Dubois, Denis Bedard.

De entreeprijzen bedragen voor beide series 10 euro p.p. Kinderen t/m 16 jaar gratis. De aanvang is 20.00 uur. Kaarten via https://consolonl.nl/concert/orgelconcert-door-6-jonge-organisten/

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour