26 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aanleg ‘extra’ rivier langs Zwarte Water in Genne-Overwaters in uitvoering

Geplaatst op: 19 oktober 2022

In dit bijzondere rivieren- en uiterwaardengebied in Genne-Overwaters ten zuiden van Hasselt wordt de komende tijd gewerkt aan de riviernatuur. Half september is hier begonnen met de eerste werkzaamheden. Zo wordt het gebied een nog duurzamere leefomgeving voor mens, dier en plant, een belangrijke stap richting de Kaderrichtlijn Water-doelen en de Natura2000-doelen van de provincie Overijssel.

In deze ‘extra’ rivier of nevengeul die parallel loopt aan het Zwarte Water, is plaats voor ondiepten en langzaam stromend water. Zo krijgen dier- en plantensoorten die van nature in en rondom de rivier voorkomen, weer de ruimte. In dit gebied, dat ook een Natura 2000-gebied is, komt ook een hardhouten ooibos. Deze ontwikkelt Rijkswaterstaat in samenwerking met provincie Overijssel. De werkzaamheden zijn gestart op 15 september en duren tot en met eind december 2022. In deze periode zijn er continu werkzaamheden in Genne-Overwaters.

Het werk wordt uitgevoerd met grote machines. Bezoekers van het gebied worden verzocht voldoende afstand te houden. Zo kunnen de werkzaamheden snel en veilig worden uitgevoerd en kunnen natuurliefhebbers vanaf begin 2023 weer genieten van de rijke natuur in het gebied. De aanpassingen in het gebied worden uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat en provincie Overijssel. Aannemer De Boer & De Groot civiele werken B.V. voert het werk uit.

Opmerking redactie Hasselt Actueel: op het geplaatste projectdoek op locatie staat vermeld dat de uitvoering gereed is in december 2023. Dit moet zijn december 2022. Rijkswaterstaat is hierover geïnformeerd.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour