29 februari 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen Anker maken bij Irene kennis met muziek

Geplaatst op: 8 november 2022

Leerlingen van groep 6 van basisschool Het Anker kregen maandagmiddag een bijzondere muziekles. Fanfarekorps Irene had de scholieren uitgenodigd in het verenigingsgebouw voor een muzikale kennismaking met gebruik van instrumenten. Irene hoopt zo op een win-winsituatie; muzikale vorming op de scholen en groeiend enthousiasme om nu of later lid te worden van de muziekvereniging.

Voor de groep staan Henk Beens en Weiko Drent. Beens is hoofddocent bij Irene en Drent is slagwerkleraar. Drie maandagen in november gaat het duo de Anker-leerlingen proberen de kinderen wat muzikale vaardigheden bij te brengen. Na kort voorstellen word gestart met een paar vrolijke ritme-oefeningen om warm te draaien. Daarna wordt de groep van Juf Marije gesplitst. Een deel pakt blaasinstrumenten en vertrekt naar een andere ruimte om met ‘Meester Henk’ te oefenen. Meester Weiko haalt de drums tevoorschijn. Enthousiast gaan de kinderen met hem aan de slag. Het begint met eenvoudige zaken zoals het vasthouden van de drumstokken.

Namens Irene is ook Ruthger Bergman aanwezig. Hij is heel blij om de scholieren over de vloer te hebben. Ruthger: “Veel scholen geven graag aandacht aan goede muzikale vorming. En wij hebben geschoolde docenten in huis die daarin kunnen assisteren.” Irene voorziet dus in een behoefte en hoopt tegelijk op deze manier nieuwe aanwas te krijgen. Ruthger: “We willen graag een jeugdige bloeiende vereniging blijven. Zo is het ook niet alleen maar marswerk tegenwoordig. Zo laten we ook steeds meer visueel zien, zoals afgelopen zomer tijdens het Wereld Muziek Concours. Ook popmuziek krijgt steeds meer aandacht.”

Groep 6 van Het Anker besluit de serie lessen met een concertje eind van de maand op een woensdagavond. Ouders zijn dan welkom in het clubgebouw om de geleerde kunsten te aanschouwen.
Ook andere basisscholen krijgen bij deze de open uitnodiging voor de fanfare-introductie. Bij interesse mogen zij contact opnemen met Ruthger. Dat kan via een mailtje naar Jeugd@irenehasselt.nl of telefonisch via 06 220 318 94.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour