18 mei 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Inspiratiesessies over gezondheid

Geplaatst op: 16 november 2022

De gemeente organiseert op dinsdag 22 november van 19.30 – 21.30 uur in De Schakel een inspiratiesessie voor inwoners. Het doel hiervan is het verzamelen van ideeën over gezond leven, wonen en werken in Zwartewaterland. Ook in Genemuiden wordt deze sessie gehouden.

Ideeën die voor mensen echt het verschil kunnen maken. “Dat kan iets heel kleins zijn, of iets dat al verder is uitgewerkt”, zegt wethouder Jan van der Poel. “In beide gevallen bent u van harte welkom op één van de twee Inspiratiesessies Samen zijn we Zwartewaterland.”

De ideeën kunnen over van alles gaan, legt de wethouder uit. “Bijvoorbeeld over eenzaamheid voorkomen en oplossen. Of een concreet plan voor een nieuwe wandelgroep. Of kansen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Of een goed plan om meer jongeren aan het sporten te krijgen.”

Concrete acties

Al die ideeën tezamen dragen bij aan gezond leven, wonen en werken in Zwartewaterland. “De gemeenteraad heeft daarvoor een plan vastgesteld, onze Preventienota”, aldus Van der Poel. “In dit plan staan doelen, die we samen met inwoners willen vertalen naar concrete acties. Daarom horen wij graag nieuwe ideeën en gaan we graag met inwoners in gesprek.”

De gemeente praat dus met inwoners, maar ook met verenigingen en maatschappelijke instellingen over manieren om gezond leven, wonen en werken te verder stimuleren. Alle Inspiratiesessies zijn op dinsdag 22 en woensdag 23 november. Overdag zijn de sessies voor maatschappelijke instellingen. ’s Avonds zijn de sessies voor inwoners en verenigingen. Meer informatie hierover staat op www.zwartewaterland.nl/inspiratiesessies.

Aanmelden

Inwoners en verenigingen kunnen deelnemen aan één van de twee avonden. De inhoud van beide avonden is hetzelfde. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 21 november op positievegezondheid@zwartewaterland.nl. Geef hierbij aan op welke avond u wilt deelnemen. Na uw aanmelding krijgt u een bevestiging per mail. Inwoners met vragen kunnen de gemeente mailen op positievegezondheid@zwartewaterland.nl.

Preventieakkoord

Alle plannen en ideeën van de Inspiratiesessies worden verzameld. De verschillende partijen werken deze vervolgens verder uit. Begin 2023 sluiten zij samen een Preventieakkoord, met concrete projecten voor Positieve Gezondheid waaraan de komende jaren wordt gewerkt.

Positieve Gezondheid

Met de Preventienota wil de gemeente Zwartewaterland de Positieve Gezondheid van alle inwoners stimuleren. Dit betekent dat iedereen naar vermogen gezond en gelukkig is en kan meedoen aan onze samenleving. De projecten die uit de Inspiratiesessies komen, moeten hieraan bijdragen. Meer informatie over de Preventienota en Positieve Gezondheid is te vinden op de gemeentelijke website: www.zwartewaterland.nl/positievegezondheid.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour