17 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Albert en Harmina van der Net vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 23 december 2022

Burgemeester Bilder ging deze week op visite bij Albert en Harmina van der Net. Zij waren donderdag namelijk vijftig jaar getrouwd. De roots van het echtpaar liggen bovenin Groningen. Na een aantal jaren Australië wonen ze sinds 1987 in Hasselt.

Harmina is geboren in Appingedam, maar emigreerde in 1952 als 6-jarige met haar ouders naar West-Australië. Ze heeft daardoor nog steeds de Australische nationaliteit. Ze volgde ‘down under’ opleidingen tot verpleegkundige en verloskundige. Toen ze twee jaar terug ging naar Nederland, ontmoette ze bij wederzijdse kennissen Albert. Zijn wieg stond in Ten Boer. Hij werkte onder meer als winkelier en administratief medewerkers bij de Gasunie.

Na hun huwelijk woonden ze eerst in Ten boer en later zeven jaar in West-Australië. Daar werkte Albert als tuinman bij een universiteit. Na de terugkeer naar Nederland pakte hij zijn oude beroep als administratie medewerker op bij Essent.

Albert en Harmina kregen vijf dochters en zijn ondertussen grootouders van elf kleinkinderen. Een twaalfde is op komst. Een gezamenlijke hobby is zang. Harmina houdt ook van hand- en naaiwerk en ‘cake decorating’. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour