7 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB lanceert projectkoor met Franse liedjes

Geplaatst op: 5 januari 2023

De SCAB gaat in de lente met een projectkoor Franse liedjes zingen in het Van Stolkspark. 21 januari start de culturele stichting met de eerste repetitie van -dit nog samen te stellen- koor in de bibliotheek. Plan is om dit jaar Franse liedjes uit de jaren ’70, ’80 en ’90 in te studeren onder leiding van de dirigent Nynke Poelsma, wellicht begeleid door accordeonmuziek.

Het koor werkt toe naar de opening van het cultureel/toeristisch seizoen op 15 april. Dan wordt net als vorig jaar met meerdere organisaties een symbolisch startschot gegeven. Het wordt een Frans picknickfeestje in het park met Irene, aangekleed met wijn, stokbrood, Franse kazen etc. Het 2022-koor zong Hanze-liedjes, wat goed in de smaak viel.

De repetities in de bibliotheek zijn op de zaterdagochtenden. Hasselters die het leuk vinden om te zingen zijn welkom om deel te nemen. SCAB vraagt van de koorleden een bijdrage van 30 euro voor het hele traject. Daarvoor krijgen deelnemers een aantal intensieve workshops, veel gezelligheid en zangplezier en koffie/thee en wat lekkers. Meerdere mensen hebben zich al opgegeven, maar er is nog genoeg plaats voor anderen. Opgeven kan via SCAB-Hasselt@hotmail.com.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour