27 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Wethouder Rietman gaat door ondanks ‘flinke kras’

Geplaatst op: 10 januari 2023

Harrie Rietman blijft aan als Wethouder van Zwartewaterland. De PvdA’er maakte dat dinsdagmiddag bekend tijdens een persmoment in het gemeentehuis. Hij ging in de kerstvakantie bij zichzelf en zijn omgeving te rade of hij zijn werk als wethouder zou voortzetten. Reden voor de twijfel was het vertrouwen dat de oppositiepartijen hadden opgezegd in het functioneren van Rietman.

De oppositie stelde dat hij bewust informatie had achtergehouden voor de gemeenteraad rondom locaties waar de Ondernemerskring Genemuiden windmolens wilde plaatsen. Rietman benadrukt dinsdag andermaal dat die aantijgingen ‘onwaar’ zijn.

Na veel gesprekken concludeerde Rietman dat het opzeggen van vertrouwen niet het feitelijke probleem is: “Het is eerder een symptoom van verstoorde verhoudingen en een afrekencultuur in de raad.” Maar omdat er getwijfeld werd aan de integriteit van Rietman, beraadde de wethouder zich over zijn aanblijven. Met een ruime coalitiemeerderheid was er politiek geen reden om af te treden. Maar wat Rietman ook motivatie gaf om door te gaan waren de vele bemoedigende belletjes en kaartjes die hij ontving. “Ook op straat ben ik door veel mensen aangesproken. Daardoor kantelde het en kreeg ik weer energie.” Toch meldt hij in zijn schriftelijke verklaring dat ‘de gebeurtenissen van de achterliggende periode bij mij een flinke kras hebben achtergelaten.’

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour