2 december 2023 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lezing over natuurinclusieve landbouw in Veldschuur

Geplaatst op: 20 januari 2023

Alex Datema, voorzitter BoerenNatuur

Alex Datema, melkveehouder in Groningen en voorzitter van BoerenNatuur, komt op vrijdagavond 20 januari naar de Veldschuur om een lezing te houden over natuurinclusieve landbouw.

BoerenNatuur ziet natuurinclusieve landbouw als de nieuwe gangbare landbouw. Deze vorm van landbouw wordt gezien als een systeembenadering waarbij een boer in al zijn bedrijfsbeslissingen rekening houdt met de natuur op en rond zijn bedrijf. Bodemleven, plaag-bestrijdende insecten, grutto’s en korenbloemen, maar ook zorgen voor goede omstandigheden voor natuur in de omgeving.

Wil je meer te weten over de toekomst van natuurinclusieve landbouw? Kom dan naar de publiekslezing in de Veldschuur op vrijdagavond 20 januari om 20.00 uur. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur.

De winterverhalen en lezingen zijn een initiatief van de Gebiedsalliantie Samenwerking Olde Maten. Doel van deze avonden is de vele facetten van het gebied de Olde Maten & Zwartewatersklooster onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. De avond bijwonen kan alleen via opgave via www.veldschuur.net De bijdrage voor de deelname is €10,– (dit is inclusief koffie/thee en koek). Met deze bijdrage ondersteunt u de educatieve activiteiten van de Veldschuur. Na afloop is er ruimte voor gezellig napraten onder het genot van een drankje.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour