21 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing sc Rouveen – Olympia’28

Geplaatst op: 9 februari 2023

Komende zaterdag, aanvang 14.30 uur, staat voor Olympia’28 de Stadswegderby tegen en in Rouveen weer op het programma. Het is de 14e competitiewedstrijd voor beide teams en de return van 1 oktober 2022. In Hasselt won Olympia’28 toen met 2-1 door twee doelpunten van Jeffrey van de Belt.

Uit in Rouveen is altijd lastig voor Olympia. Vanaf de eeuwwisseling wisten de Hasselters in de tien gespeelde ontmoetingen in Rouveen slechts één keer te winnen (1-4) en dat was een oefenwedstrijd in het seizoen 2007/2008. In competitiewedstrijden werd zeven keer verloren en twee keer viel er een gelijkspel te noteren.

Rouveen staat na 6 overwinningen, 2 keer een gelijkspel en 5 nederlagen op een 5e plaats met 20 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van +2 (20-18). Het team van trainer Willem Jan Talsma verloor afgelopen zaterdag met 2-1 bij Dieze West.

Olympia liet zich zaterdag niet van haar beste kant zien door onnodig punten te verspelen tegen rode lantaarndrager Avereest. Na de 1-0 door Brian Snijder in de slotminuut van de eerste helft was de gedachte dat het verzet van Avereest wel gebroken was. Dat liep anders en vlak na rust kregen de gasten een strafschop die benut werd. Olympia’28 verzuimde om fatsoenlijk spel op de grasmat te leggen hoewel het nog wel een paar kansen kreeg.  Maar de Avereest doelman wist niet van wijken: eindstand 1-1. Door dit resultaat zakte Olympia’28 naar de 10e plek met 16 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van –1 (22-23).

Die tiende plek betekent aan het eind van het seizoen nacompetitie, maar de verschillen op de rangrijst zijn niet groot. De mannen van trainer Hans Roeland zullen zaterdag echter wel anders voor de dag moeten komen om verder wegzakken te voorkomen.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour