19 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ruud Scheper en Wilco Slendebroek verlaten Olympia 1

Geplaatst op: 8 maart 2023

Ruud Scheper (l) en Wilco Slendebroek (r) Foto: Wim Poelhekken

Ruud Scheper en Wilco Slendebroek verlaten aan het eind van het seizoen de technische staf van het eerste elftal van Olympia’28. In het kielzog van Hans Roeland hebben de twee ‘voetbaldieren’, na vele dienstjaren, ook besloten te stoppen. Gezien de prettige samenwerking en lange onderlinge geschiedenis is dit geen toeval. Voor beide heren is het overigens geen afscheid van Olympia’28. “Het zal niet zo zijn dat we zaterdags niet meer op de club zijn.”

Ruud Scheper werd in 2020 assistent-trainer bij de terugkeer van Hans Roeland. Daarvoor was hij als lid van de Technische Commissie al jaren nauw betrokken bij de selecties. “Ik ben ook nog speler geweest onder Hans Roeland tijdens zijn eerste periode. Wilco ken ik natuurlijk heel goed. Ik vind het heel tof om dit samen met hen te hebben gedaan.”

Scheper en Slendebroek zijn eerder samen nog trainer geweest van de JO13-1, wat toen leidde tot het kampioenschap in de hoofdklasse. Redenen om te stoppen zijn onder meer een drukke thuissituatie en wens tot minder verplichting op de zaterdagmiddag. Scheper: “Ik heb even zin om het anders te doen. Ook ga ik zelf weer voetballen bij het zesde, lekker vrijblijvend met gasten waarmee ik vroeger altijd heb gevoetbald.” Het mooiste van zijn lange trainerscarrière bij Olympia’28 vindt Scheper de doorstroom van jeugdspelers naar het eerste in de afgelopen jaren. “Ik heb heel wat spelers zien doorstromen die ik in de jeugd bij JO13-1 heb getraind. Dat is echt tof. Dat maakte de keuze ook wel echt lastig, daar er nog meer talenten aan zitten te komen die ik eerder heb getraind. Maar voor nu is het even mooi geweest.”

Wilco Slendebroek was in de eerste periode van Hans Roeland (2005-2011) ook al keeperstrainer en tegelijk reservedoelman bij het eerste. Onder trainer Jarrisch Keizer is Slendebroek weer aangesloten bij de staf van het eerste. Naast keeperstrainer fungeert Slendebroek in de huidige staf eigenlijk ook als assistent. “Ik ken de club en spelers natuurlijk goed. Hans is ook echt een trainer die overlegt met zijn staf. We doen het samen.” Dat Roeland besloot te stoppen maakte de keuze voor Slendebroek makkelijker. “Ik speelde al met het idee. Ik doe het al heel lang, het is dan ook een keer mooi geweest en tijd voor iemand anders. Met Hans was de samenwerking heel prettig, toen hij stopte was het voor mij ook duidelijk. Dus nu wordt het pauze en afstand nemen.”

Naast het eerste stopt Slendebroek ook in de Technische Commissie. Over hoe het Slendebroek gaat bevallen weet hij nog niet. “Misschien heb ik in het najaar al wel enorme spijt van mijn keuze. Maar ik ga het beleven.” Ook Slendebroek zal zaterdags op de club blijven komen. “Mijn aandacht voor de club en het voetbal zal zeker blijven. Ook voetbalt mijn dochter in de jeugd.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour