17 mei 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeente verwijdert ‘chillplek’ Prinsenstraat na klachten

Geplaatst op: 23 maart 2023

Vol goede moed nam de gemeente, hier met wethouder Slingerland, de chillplek vorig jaar maart in gebruik

De gemeente verwijdert de zogeheten chillplek bij de Prinsenstraat in Hasselt. Ruim een jaar geleden startte de pilot met een overdekte plek voor jongeren bij de skatebaan aan de Prinsenstraat. Op sociale media werd veel geklaagd over overlast en ook uit een evaluatie onder inwoners blijkt dat het merendeel de chillplek graag ziet verdwijnen.

Dat is ook het resultaat van de pilot, die dus na een jaar is geëvalueerd.  Ook werden de jongeren gehoord over hun ervaringen en behoeften. De gemeente meldt ook dat de berichten en reacties  op Facebook bij de evaluatie zijn betrokken. Uit alle reacties concludeert de gemeente ‘dat de pilotperiode niet heeft opgeleverd wat vooraf was gehoopt’.

Over een aantal weken start de sloop van het gebouw Linksaf. Rond dezelfde periode wordt het hokje weggehaald. Eind april/begin mei begint de aanleg van de pumptrackbaan. “Zo willen we de werkzaamheden graag efficiënt combineren en de overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk beperken”, zegt wethouder Jan van der Poel.

Uit de evaluatie blijkt ook dat inwoners vinden dat jongeren wel een plek moeten hebben waar zij kunnen chillen. Jongeren geven zelf ook aan dat zij hier behoefte aan hebben. Zij kijken daarom graag naar een andere plek in Hasselt. Het jongerenwerk gaat nu actief met jongeren in gesprek om te kijken waar behoeften liggen. Ook Van der Poel roept alle inwoners van Hasselt op: “denk met de jongeren mee over een geschikte plek en invulling voor een chillplek. Het gaat om onze jongeren en daar hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor.”

Wie een goede plek weet of  ideeën voor een goede invulling van de chillplek, wordt gevraagd contact op te nemen. Dat kan met een mail naar jongerenwerk@zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour