30 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Marko Los nieuwe Hoofd Jeugdopleiding onderbouw Olympia’28

Geplaatst op: 24 maart 2023

Foto: Martien Wursten

Marko Los is de nieuwe HJO voor de onderbouw van Olympia’28. Hij gaat zich in eerste instantie richten op de ondersteuning en ontwikkeling van trainers tot en met JO/MO13. Marko breidt hiermee zijn takenpakket uit bij Olympia´28, waar hij reeds trainer is van JO9-1 en J013-2. “Het wordt een mooie uitdaging en ik ga er fanatiek tegenaan.”

Marko Los (42) heeft een sterke affiniteit met voetbal. Zelf voetbalde hij in zijn jongste jaren in Zuid Afrika, waarna hij vanaf zijn 13e uitkwam voor ONR (Roden) en daar ook de hoofdmacht zou halen. In Hasselt pakte de eigenaar van BijMarko het voetbal weer op.

“Toen mijn oudste zoon op voetbal ging bij Olympia ben ik trainer geworden.” Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en voetballen zijn twee zoons en een dochter bij de groenwitten. Tijdens zijn jaren als trainer zocht Marko al de verdieping op. “Je doet als trainer toch vaak hetzelfde en kopieert van elkaar. Ik wilde graag meer diepgang en ben toen cursussen gaan volgen.” De cursus pupillentrainer en cursus juniorentrainer heeft hij inmiddels achter de rug en komend najaar gaat Marko beginnen met de opleidingen UEFA-C en Voetbalkadercoach.

Toen hij gevraagd werd voor de nieuwe functie zag hij de uitdaging wel zitten. Marko wil zich richten op een duidelijke opleidingslijn bij de jeugd. “Je wilt gewoon dat ieder kind de basisvaardigheden van bijvoorbeeld verdedigen, omschakelen en aanvallen goed leert. Samen met de nieuwe trainingsmethode VTON gaan we een programma samenstellen voor de trainers en jeugd.” Marko zal hierin als supervisor, ondersteuner en vraagbaak fungeren.

Vooruitblikken doet hij ook al een beetje. “Het lijkt me mooi om richting jubileumjaar 2028 te werken en dat we dan echt vervolgstappen hebben kunnen maken. De insteek is ook om meer aandacht aan meiden- en damesvoetbal te geven en dit beter te positioneren.”

De Technische Commissie (TC) is blij met de aanstelling van Marko Los als Hoofd Jeugdopleiding onderbouw. Maas van der Molen namens de TC: “Marko is inmiddels een bekend gezicht op de velden van Olympia’28. Met zijn visie op voetbal en de ondersteuning van de nieuwe VTON oefenmethode hopen we met de jeugdopleiding weer een stap in de goede richting te zetten.”

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour