30 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen krijgen buiten les op CBS Prins Willem-Alexander

Geplaatst op: 4 april 2023

Op CBS Prins Willem-Alexander was het weer tijd voor de Nationale Buitenlesdag die ieder jaar is op 4 april. Aan deze ‘oproep’ werd massaal gehoor gegeven door de leerkrachten van de school.

Badend in de zon vulde het plein zich met kinderen die enthousiast aan de slag gingen met spelling en rekenen. Zo waren er kinderen die sommen moesten uitrekenen op met stoepkrijt getekende rekenmachines, groter dan zijzelf, en kinderen die aan de hand van de verschillende spellingcategorieën een speurtocht van moeilijke woorden moesten voltooien.

Er waren zelfs kinderen die met hun klas aan de slag gingen met een moestuin. Onder de supervisie van de juf werden emmers en potjes dankzij Hubo de Breker gevuld met potgrond. Vervolgens werden de zaadjes gezaaid. Nu wachten tot het opkomt.

Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter, zo blijkt uit onderzoek. Basisschoolleerlingen die buiten hebben gespeeld gedragen zich beter in de klas, ze zijn taakgerichter. Daarnaast presteren kinderen die tijdens het leren hun lichaam gebruiken beter in de les.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour