2 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Actieve vakanties in Limburg: Fietsen, wandelen en meer

Geplaatst op: 12 april 2023

(Adv.) Nederland is een prachtig land om te ontdekken tijdens een actieve vakantie. Met haar uitgestrekte bossen, duinen, polders en meren is er voor ieder wat wils. Of je nu houdt van fietsen of wandelen in midden Limburg zijn er tal van mogelijkheden om de natuur te ontdekken en in beweging te blijven. In dit artikel zetten wij de leukste actieve vakanties in Limburg voor je op een rij.

Ontdek het prachtige Limburg per fiets

Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland, is een ideale bestemming om per fiets te verkennen. Met zijn glooiende heuvellandschap en schilderachtige dorpjes biedt Limburg adembenemende fietsroutes voor zowel ervaren fietsers als recreatieve fietsers. Een populaire route is de Mergellandroute, een uitdagende tocht van ongeveer 125 kilometer door het pittoreske Zuid-Limburgse landschap. Deze route brengt je langs glooiende heuvels, wijngaarden en charmante stadjes zoals Valkenburg en Gulpen. Een andere prachtige fietsroute is de Maasvallei-route, die je langs de kronkelende Maas leidt. Onderweg geniet je van het uitzicht op de rivier, passeer je historische kastelen en ontdek je gezellige terrasjes aan het water. Met zijn schilderachtige landschap en gastvrije sfeer is Limburg de perfecte bestemming voor een fietsavontuur.

Verken de Nederlandse natuur te voet

Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland, biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelliefhebbers. Met zijn glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en adembenemende natuurlijke schoonheid is Limburg een ideale bestemming voor een wandelavontuur.  Een van de meest geliefde wandelgebieden in Limburg is het Nationaal Park De Maasduinen. Dit park is gelegen in het noorden van Limburg en staat bekend om zijn uitgestrekte duinen, bossen en vennen. Met een netwerk van wandelpaden kun je genieten van een verscheidenheid aan wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Verken de betoverende landschappen, ontdek unieke flora en fauna en adem de frisse lucht in terwijl je wandelt door dit prachtige natuurgebied. Een andere populaire wandelbestemming is het Zuid-Limburgse Heuvelland. Dit gebied staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, schilderachtige wijngaarden en charmante dorpjes.

Ontdek het waterrijk Limburg per kano of boot

Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland, biedt prachtige mogelijkheden om te genieten van kanoën en varen. Met zijn uitgestrekte rivieren, kanalen en meren is Limburg de ideale bestemming voor liefhebbers van watersporten. Een van de meest geliefde plekken om te kanoën in Limburg is de Maas. Deze majestueuze rivier stroomt dwars door de provincie en biedt een prachtig landschap om doorheen te peddelen. Verken de schilderachtige oevers, geniet van de rustige stroming van het water en bewonder het groene landschap om je heen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je kano’s kunt huren en kunt genieten van een ontspannen tocht over de Maas. Voor degenen die liever varen, biedt Limburg ook tal van mogelijkheden. Het prachtige Maasplassen-gebied, gelegen in het midden van Limburg, is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour