27 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Masterclass met striptekenaar Herman Roozen

Geplaatst op: 18 april 2023

(Adv.) Op vrijdag 21 april 2023 organiseert SCAB een workshop/masterclass met de striptekenaar Herman Roozen. Herman is een Nederlandse striptekenaar, stripscenarist en illustrator en voor de periode 2021-2023 de Stripmaker des Vaderlands.

Hij heeft het tot zijn speerpunten gemaakt om strips uitgebreider en prominenter beschikbaar te maken in bibliotheken. Herman Roozen is een echte duizendpoot op stripgebied. Hij schreef mee aan populaire strips als Jan, Jans en de kinderen, Donald Duck en Dirkjan. Zowel zijn tekeningen als zijn verhalen hebben een gemeenschappelijk kenmerk: ze bevatten humor. Die humor is doorgaans mild en vriendelijk, maar kan ook bijten en stevig aankomen als dat wenselijk is.

Los van Herman Roozen hebben veel mensen ‘jong en oud’ in meer of mindere ervaring met stripfiguren en stripboeken. Wie kent niet de ‘klassiekers’ van Kuifje, Donald Duck, Sjors en Sjimmy, Asterix en Obelix of Charlie Brown. Strips waar we leesplezier aan ontlenen maar ook een inspiratiebron betekent voor films, cartoons en voorleesverhalen. De bibliotheek in Hasselt heeft de nodige strips in huis die regelmatig worden uitgeleend of een worden gebruikt voor een schoolbezoek.

On de masterclass, geschikt voor jong en oud, neemt Herman Roozen de aanwezigen mee in de achtergronden en geschiedenis van de strips en stripfiguren.

Na een korte pauze gaan de aanwezigen in de workshop onder leiding van Herman Roozen zelf aan de gang met het (leren) maken van een strip.

Kortom een avond om niet te missen. De masterclass/ workshop begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur en vindt plaats in de Bibliotheek in Hasselt. De toegangsprijs bedraagt €10,00 en voor vrienden van SCAB €5,00.

Er is plaats voor maximaal 20 personen. Wil je daar bij zijn geef je dan tijdig op via scab-hasselt@hotmail.com.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour