7 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recordaantal deelnemers aan Koningsloop

Geplaatst op: 27 april 2023

Foto: Gerrit Slurink

Koningsloop 2023 was een ‘super geslaagd evenement’, zegt Klaes-Maarten van der Steege van de organiserende Traingingsgroep Het Zwartewater (THZ) als hij terugblikt. Het jaarlijkse evenement heeft weer een flinke groei doorgemaakt in het aantal deelnemers. Met 451 inschrijvingen deden dit jaar tientallen deelnemers meer mee dan eerder.

Vooral qua jeugd groeide het aantal deelnemers. Wat prestaties betreft moest het oude parcoursrecord voor de dames 10 km eraan geloven. Laura Prins verpulverde met bijna twee minuten het oude record van Saskia Schutte. Prins liep met gemiddeld meer dan zestien kilometer per uur een tijd van 37 minuten en 23 seconden. Winnaar bij de 10 km mannen was Danny Koppelman. De houder van het mannen-parcoursrecord op die afstand, was weer met afstand de snelste, maar nog wel tien seconden langzamer dan hij eerder in Hasselt was. Kijk voor alle uitslagen op uitslagen.nl

Sommige verkeersregelaars hadden het helaas wel te stellen met personen die de afzettingen negeerden. Dat resulteerde op meerdere plekken langs de route ook voor ‘hufterig gedrag’ richting de vrijwilligers. Van der Steege: “Elk jaar evalueren wij, en dan zal ook gesproken worden of wij er volgend jaar BOA’s bij willen betrekken. Het feit dat wij vooraf breed communiceren over wegafsluitingen is niet altijd voldoende blijkt.”

Niet alleen het aantal deelnemers groeide, maar ook het aantal vrijwilligers. Zo’n zestig mannen en vrouwen waren in de weer om het evenement in goede banen te leiden. Ook is de organisatie alle sponsors dankbaar voor hun onmisbare support. Volgende activiteit van THZ is in september met de Grachten Swim & Run.

Houdt voor meer foto’s www.koningsloophasselt.nl in de gaten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour