7 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Veldschuur biedt volop activiteiten in meivakantie

Geplaatst op: 28 april 2023

De schapen van buurman Jan worden weer geschoren op woensdag 3 mei. Elk jaar is dit een leuke activiteit om te laten zien hoe het scheren gaat en wat er met wol gedaan kan worden. Tussen 11.00 – 15.00 uur kan iedereen komen kijken.

Niet alleen zijn er schapen aanwezig, maar ook de alpaca’s van Alpa Farm Rouveen. Je kunt kennismaken met deze vriendelijke dieren. Op het terrein zijn verschillende dingen te zien en te doen. Om 14.00 uur zal boswachter Jeroen de jonge kerkuilen ringen. Bovenin de Veldschuur zit een nest met 4 jonge kerkuilen. Wanneer je dit wilt zien, zorg dan dat je om 14.00 uur present bent.

Op donderdagmiddag 4 mei en vrijdagmiddag 5 mei is de Veldschuur geopend van 13.00 – 16.00 uur. De expositie ‘de vrijwillige werkers in het groen’ kan dan bekeken worden.

Zaterdag 6 mei is er een weidevogelexcursie onder leiding van vogelkenner Frits Bouwkamp. Om 9.30 uur is het ontvangst met koffie/thee/koek bij de Veldschuur. Na een korte inleiding gaan we de Olde Maten in. Het is aan te raden om een verrekijker mee te nemen. De excursie duurt tot ca. 12.00/12.30 uur. De kosten zijn 5 euro p.p. Voor meer informatie over de activiteiten en aanmelding voor de weidev0ogelexcursie: www.veldschuur.net

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour