14 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hanze Spijs in het weiland

Geplaatst op: 10 mei 2023

Vier het Hanzejaar met ons mee en kom naar het Hanze Spijs in het weiland. Een uniek concept speciaal voor het Hanzejaar bedacht. Dunja de Bruin van Ad’vundum, Stefanie van den Berg van Camperplaats/camping de Zwolsedijk en Brenda van der Steeg van Blinker events zijn met z’n drieën verantwoordelijk voor de organisatie.

Van alle leuke ideeën bij elkaar is het weilanddiner ontstaan. Lekker dicht bij de natuur en in de sfeer van toen. De man van Stefanie, Barry van den Berg zit bij de Hasselter toneelgroep dus die link was snel gemaakt. De dames zijn erg enthousiast over dit nieuwe concept en nodigen graag iedereen uit om kennis te maken met Hanze Spijs in het weiland om deze unieke belevenis mee te maken. Waan je deze zomer in de middeleeuwen en beleef de Hanzetijd. We nemen je 14 en 15 juli mee in de geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond.

Wat houdt Hanze Spijs nu precies in

Het is een 2-urig durend theaterdiner midden in de weilanden langs het Zwarte Water. Een varken aan het spit, een ketel met huisgemaakte soep boven het houtvuur, het versgebakken oerbrood, de gegrilde visjes uit het Zwarte Water gaan we lekker dineren in de buitenlucht. Onder het genot van middeleeuwse drankjes gaan we terug naar de middeleeuwen. De Hasselter toneelgroep brengt op een humoristische en leerzame wijze toneelstukjes met de nieuwste koopwaar, roddels en achterklap ten gehore over de Hanzetijd in Hasselt. Ook zijn er verschillende oude beroepen uit die tijd te beleven. De kinderen mogen hun eigen brood maken. Bij de smid kan nog gekeken worden of het hoefijzer goed vastzit. Kortom een beleving in het weiland die u niet mag missen.

Voor de data 14 en 15 juli kun je een ticket boeken voor verschillende rondes. Van 16.00 – 18.00 uur en van 19.30 – 22.30 uur. De kosten bedragen € 37,50, inclusief eten, 2 drankjes, oude ambachten en toneel. (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar). Pre-sale: nog enkele tafels beschikbaar voor 10 personen € 300,00 per tafel.

Locatie: Camperplaats/Camping Zwolsedijk te Hasselt, Ticketlink: https://ticketl.ink/UeQkK

Voor meer informatie: www.blinkerevents.nl | info@blinkerevents.nl

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour