3 mei 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Musicalgroep kijkt terug op ‘ongelooflijk geslaagd weekend’

Geplaatst op: 15 mei 2023

Foto's: Gerrit Slurink

Het regende positieve reacties dit weekend in de jachthaven. In een botenloods voerde Musicalgroep Hasselt drie keer de voorstelling Onamé op. Vrijdag en zaterdag was de loods volledig uitverkocht en ook tijdens de zondagmiddagvoorstelling waren weinig stoeltjes onbezet. In totaal hebben ruim zeshonderd mensen kunnen genieten van de zelfgeschreven voorstelling gebaseerd op het bijbelse verhaal rondom Lot.

Naast het plezier bij het toegestroomde publiek, was het ook voor de volledige cast geweldig om te ervaren. “We kunnen terugkijken op een ongelooflijk geslaagd weekend”, aldus Juliette Prins namens de musicalgroep. Vanuit het publiek, waar ook veel bekenden van de spelers zaten, kwam veel lof over de zang en acteerkunsten. De spelers werden ondersteund door een twaalfkoppig orkest.

In de loods werd met een gebouwde tribune een bijzonder theatersetting gecreëerd. Ook qua licht en geluidskwaliteit was flink uitgepakt wat de sfeer en kwaliteit naar een hoger plan bracht.

De musicalgroep is sinds vorig najaar een vereniging met leden. Doel is dus om in de toekomst gezamenlijk weer een voorstelling op de planken te gaan brengen. Prins verwacht dat dat opnieuw gebeurd met een zelfgeschreven productie. Wanneer de musicalgroep weer een nieuwe voorstelling kan presenteren kan Prins nu nog niet zeggen. Het hele proces van schrijven, repeteren en organiseren neemt sowieso 1,5 jaar in beslag is haar inschatting op dit moment.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour