29 februari 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voor niet spelend Olympia’28 dreigt nacompetitie

Geplaatst op: 20 mei 2023

Concurrent DVC Dedemsvaart pakte zaterdagmiddag in de wedstrijd tegen Ommen 3 punten en naderde hiermee het niet spelend Olympia’28 tot op 1 punt op de ranglijst. Olympia staat nu op plaats 8 met 30 punten en Dedemsvaart op plaats 9 met 29 punten.

Met nog 1 wedstrijd te gaan blijft het tot en met de laatste speeldag spannend wie op plaats 9 belandt en veroordeeld is tot het spelen van de nacompetitie voor klassenbehoud.

Volgende week zaterdag speelt Olympia uit in Zwolle tegen Dieze West (2e op de ranglijst) en Dedemsvaart thuis tegen Hattem (3e op de ranglijst).

Wanneer Olympia deze lastige uitwedstrijd wint dan speelt het ook volgens seizoen in de 3e klasse. Bij een gelijkspel of verlies zijn de groenwitten afhankelijk van het resultaat dat Dedemsvaart behaalt tegen Hattem.

Speelt Olympia gelijk dan komt het op 31 punten en wint Dedemsvaart dan eindigt deze club op 32 punten en speelt Olympia nacompetitie. Spelen beide teams gelijk dan eindigt Olympia met 31 punten met één punt voorsprong op Dedemsvaart en is klassenbehoud veiliggesteld. Maar verliezen de Hasselters en wint Dedemsvaart dan eindigt Dedemsvaart op 32 punten en blijft Olympia steken op 30 punten: dan ook nacompetitie.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour