13 juni 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Breng kleding naar het Dorcas-depot en help kwetsbare mensen in nood

Geplaatst op: 22 mei 2023

In Hasselt is al meer dan 30 jaar een Dorcas kleding- en textielinzameldepot gevestigd. Gelegen aan de Boerweg 12a, biedt deze inzamellocatie de mogelijkheid om kleding die niet meer gedragen wordt, achter te laten. Door kleding naar dit depot te brengen, draagt iedereen bij aan het creëren van structurele inkomsten voor Dorcas, waarmee ze kansrijke leefomstandigheden kunnen realiseren voor kwetsbare mensen.

Bij het Dorcas inzameldepot op de Boerweg 12a kan kleding en ander textiel in gesloten zakken worden gedeponeerd. Het is belangrijk dat de kleding en textiel nog in goede staat verkeren. Dekbedden, kussens, bedlinnen, kleine stukken stof en vloerbedekking kunnen niet worden ingeleverd.

Cees Wursten, op de foto, zorgt ervoor dat de gesloten kledingzakken naar een sorteerdepot worden gebracht. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de ingezamelde kleding? Een deel ervan wordt verkocht in de Dorcas-kringloopwinkels verspreid over Nederland, terwijl een ander deel wordt verkocht aan verschillende opkopers. De opbrengst komt ten goede aan de projecten van Dorcas.

“Mijn oproep is om uw kleding te blijven brengen. Vertel anderen om goede, gedragen kleding niet weg te gooien, maar in de Dorcas-container te deponeren. Uw hulp blijft nodig en op deze manier kunt u uw steentje bijdragen aan mensen in nood”, aldus Cees, die al vele jaren betrokken is bij Dorcas.

Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking, waar tienduizenden enthousiaste supporters in Nederland bij betrokken zijn. Op hun eigen manier dragen zij allemaal een steentje bij, of het nu als vrijwilliger, partner, bidder of kerk is. Samen komen zij in actie voor mensen in nood.

Bezoek de website www.dorcas.nl voor meer informatie over Dorcas. Voor verdere vragen neem contact op met Cees Wursten via telefoonnummer 06 36071227.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour