23 juli 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bijdrage provincie aan gemeente voor isoleren woningen

Geplaatst op: 7 juni 2023

De gemeente Zwartewaterland voert het provinciale project “Hulp aan woningeigenaren bij Isoleren” uit en heeft hiervoor van de provincie een financiële bijdrage gekregen. Wethouder Harrie Rietman: “Met deze bijdrage kan de gemeente woningeigenaren blijven helpen bij het isoleren van hun woning en werken we de komende jaren toe naar een duurzamer Zwartewaterland.”

Het project richt zich op eigenaren van woningen met een energielabel D of slechter. Deze woningen zijn slecht geïsoleerd. Met de bijdrage van de provincie wordt in beeld gebracht waar in de gemeente nog woningen zijn met energielabel D,E,F of G zodat de eigenaren van deze woningen gericht benaderd kunnen worden met een specifiek advies. Daarnaast gaat de gemeente buurtevents organiseren waar inwoners dichtbij en laagdrempelig advies en hulp kunnen krijgen. Ook kan de gemeente met deze bijdrage de komende jaren doorgaan met het aanbieden van de gratis energieadviesgesprekken.

Op dit moment biedt de gemeente webinars en bijeenkomsten aan over het verlagen van de energierekening door isolatie, zonnepanelen en verwarming. Vervolgens kan een energieadviseur van DCZ (Duurzaamheids Combinatie Zwolle) in een adviesgesprek de specifieke mogelijkheden voor een woning bespreken, inclusief subsidies, financiering en kosten en opbrengsten. De energieadviseur kan ook helpen bij het realiseren van maatregelen. Hiervoor werkt hij samen met de bedrijven die bij DCZ zijn aangesloten en maatregelen voor verduurzaming van een woning kunnen verzorgen.

Meer informatie over energiebesparing is te vinden op duurzaambouwloket.nl/zwartewaterland of bel naar het energieloket op 038 203 1072. Mensen die zelf  ideeën voor initiatieven in de gemeente Zwartewaterland hebben om zoveel mogelijk huizen met energielabel D, E, F of G te verduurzamen, kunnen dit mailen naar duurzaan@zwartewaterland.nl.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour