17 mei 2024 Gebruikers online: 58
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gennerfeest 2023: Gezelligheid onder een stralende zon

Geplaatst op: 26 juni 2023

Oranjevereniging Genne e.o. vierde zaterdag  haar jaarlijkse volksfeest, het Gennerfeest. Onder een stralende zomerzon genoten bezoekers de hele middag en avond van een gevarieerd programma en gezellige activiteiten.

Voor de kinderen waren er gratis attracties zoals een hindernisbaan en een springkussen, waar ze zich uitstekend konden vermaken. Ook werden er diverse spellen georganiseerd, zowel in de middag voor kinderen tot 14 jaar als ’s avonds voor de volwassenen. In de consumptietent konden bezoekers terecht voor verfrissende drankjes en lekkernijen.

Het middagprogramma werd gekenmerkt door een hoge opkomst van enthousiaste kinderen die deelnamen aan de volksspelen. De Oranjevereniging bedankt alle vrijwilligers die hebben geholpen om deze middag tot een groot succes te maken.

In de avond vond de 25e editie van het kampioenschap hooivorkgooien van Genne e.o. plaats. De deelnemers moesten proberen een hooivork in een ‘dartbord’ (een ronde hooibaal met getallen) te werpen. Bij de mannen werd Kevin Visscher gekroond tot winnaar, terwijl Gerlinda Zuidema de eerste plaats behaalde bij de vrouwen.

Daarnaast werd een nieuw spel geïntroduceerd, genaamd ‘De Alleskunner van Genne’. Na een spannende strijd bleef Jan Willem Dekker als enige over en werd uitgeroepen tot de winnaar van dit spel.

Het avondprogramma trok een gevarieerd publiek van jong tot oud, die genoten van de spelen en de muzikale ondersteuning van DJ John.

Traditiegetrouw vond aan het einde van de avond de verloting plaats, met talloze leuke prijzen. Er zijn echter nog vier prijzen waarvan de winnende lotnummers niet zijn opgehaald: nummers 971 (wit), 350 (groen), 256 (wit) en 277 (wit). De gelukkige winnaars kunnen hun prijzen ophalen bij de secretaris, Wycher van Russellstraat 21 te Hasselt, op dinsdagavond 27 juni tussen 18:00 en 20:00 uur. “Vergeet niet het lot mee te nemen”, is de herinnering van de organisatie.

Het bestuur kijkt met tevredenheid terug op een zeer geslaagde editie van het Gennerfeest en kijkt ernaar uit om volgend jaar weer iedereen te verwelkomen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour