17 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drumband Hasselts Fanfare weer succesvol in Rastede

Geplaatst op: 3 juli 2023

Met 83,17 punten is de drumband winnaar geworden van de marswedstrijden in de categorie ongestemd slagwerk tijdens de Rasteder Musiktage in Rastede Duitsland. Daar worden jaarlijks de Open European Championchips georganiseerd.

Met het complexe, vlotte en zeer afwisselende programma wisten ze het publiek zeer enthousiast te maken. Sinds januari van dit jaar is de groep onder leiding van hun nieuwe instructeur gestart met een compleet nieuw programma waarbij de nadruk lag op de vele nieuwe figuren welke gelopen werden en een geheel vormden met de gespeelde muziek. De jury wist dit ook te waarderen waardoor ze de andere drie deelnemers in deze divisie voor wisten te blijven. Ook vorig jaar scoorde Hasselts Fanfare hoge ogen in Rastede.

Voorman van de Hasseltse drummers Jorian Dokter is bovendien verkozen tot beste tamboer-maître van het gehele open EK met maar liefst 93 punten. De gespeelde stukken van het programma zijn geschreven door instructeur Jurian Kampstra welke ook het gehele visuele programma schreef, spelend lid Rens Huizing en voormalig instructeur Henri Timmerman.

Terugkijken van het optreden kan via onderstaande video:

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour