15 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe medische staf voor Olympia’28

Geplaatst op: 6 juli 2023

Fysio & Manueel Therapie van den Bosch is de nieuwe fysiopraktijk voor Olympia’28. Recent hebben zij kennis gemaakt met de selectie-elftallen en de eerste screening bij de spelers en speelsters verricht. De nieuwe medische staf wordt naast Fysio van den Bosch aangevuld met sportmasseur in opleiding Henk Smalbrugge.

Fysio & Manueel Therapie van den Bosch is sinds 2020 gevestigd aan de dr. H.A.W. van der Vechtlaan. Met 5 gespecialiseerde therapeuten richt de praktijk zich op de bewegende mens. Lotte van den Bosch: “We hebben een passie voor sport en zien veel sporters. Graag dragen we eraan bij om de sportclub naar een hoger niveau te tillen.” Naast behandeling van blessures ziet Lotte een belangrijke preventieve rol. “Het is fijn om te behandelen, maar we hebben natuurlijk liever dat het niet nodig is. Met diagnostiek en een goede adviserende rol zien we voldoende mogelijkheden om blessures te verminderen en hopelijk de prestaties te verbeteren.” Namens de praktijk zal Esther den Hertog het eerste aanspreekpunt voor spelers van Olympia’28 zijn, alhoewel in de praktijk spelers bij alle therapeuten terecht kunnen. Alle therapeuten bij van den Bosch zijn fysiotherapeut én manueel therapeut en hebben daarnaast hun eigen specialisaties. Bij de fysiopraktijk zijn alle voetballers van Olympia’28 van harte welkom.

Henk Smalbrugge zal bij de selectie de rol van sportmasseur in opleiding op zich nemen. In het najaar start hij met de cursus sportmassage. Als voormalig prestatiegericht hardloper in de regionale top en huidig hardlooptrainer is hij niet onbekend met sport en blessures. “Ik heb zelf vaak op de tafel gelegen. Interesse om me erin te verdiepen is er dan ook al veel langer.” Vanuit het hardlopen heeft Henk al wel ervaring met los masseren, maar zaken als tapen zijn nieuw. “Ik zal het vak in de praktijk moeten leren. En dat lijkt me een mooie uitdaging.”

Maas van der Molen, bestuurslid voetbalzaken: “We zijn erg blij met de nieuwe samenwerking met Fysio van den Bosch. Samen met de intrede van de nieuwe sportmasseur in opleiding denken wij de medische begeleiding van onze selectieteams een positieve impuls te geven. Doelstelling is om meer preventief te werken door vroegtijdige screening en behandeling van onze spelers/speelsters en daarmee het aantal blessures te verminderen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour