15 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Laatste fase werkzaamheden Veerweg 21 augustus van start

Geplaatst op: 2 augustus 2023

De werkzaamheden aan de Veerweg in Hasselt gaan de derde en laatste fase in. In deze fase krijgt de Veerweg een verbeterde en veiligere aansluiting op de Zwartewaterweg. De gemeente Zwartewaterland stelt tijdelijk verkeersmaatregelen in zodat het verkeer veilig de werkzaamheden kan passeren.

Met de herinrichting van het gebied rondom de Veerweg in Hasselt zorgt de gemeente Zwartewaterland voor een betere bereikbaarheid voor de bedrijven op dit deel van het bedrijfsterrein In Hasselt. Verder zijn extra parkeerplaatsen aangelegd en verbetert de gemeente de verkeersveiligheid rondom het zwembad.

Het werk bestaat uit 3 fases. Voor de tweede fase is een tijdelijke uitrit gemaakt voor Breman op het fietspad aan de Zwartewaterweg. Nu de tweede fase is afgerond, is deze tijdelijke uitrit afgesloten. De hellingbaan wordt op een later moment definitief weggehaald.

Start 3e fase op 21 augustus

De werkzaamheden in de derde en laatste fase starten in de week van maandag 21 augustus. Eerst realiseert Schagen Infra een verbreding van de bocht op de kruising Productieweg/Industrieweg.

Een week later starten de werkzaamheden voor de aansluiting van de Veerweg op de Zwartewaterweg. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, krijgt de fietsoversteek een gekleurd vlak. Ook worden de fietspaden vervangen. Deze werkzaamheden duren tot en met 29 september.

Fietsers tijdelijk op rijbaan

Tijdens deze werkzaamheden kunnen fietsers tussen 28 augustus en 29 september geen gebruik maken van het deel van het fietspad rondom deze kruising. Zij kunnen tijdelijk over een afgeschermd deel van de rijbaan van de Zwartewaterweg fietsen. Het andere verkeer kan hierdoor in deze periode maar één rijbaan van de Zwartewaterweg gebruiken.

Verkeersregelaars begeleiden tijdens werkuren het verkeer, zodat fietsers veilig de werkzaamheden kunnen passeren. Voor een vlotte doorstroming kan het (vracht)verkeer gebruikmaken van de omleiding via de Euroweg.

Wegversmalling Zwartewaterweg

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, krijgt de Zwartewaterweg tot slot een tweezijdige wegversmalling. Deze versmalling wordt van 2 tot en met 13 oktober aangelegd.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour