16 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

DeKoRia opent binnenkort aan Stationsweg in Zwartsluis

Geplaatst op: 3 augustus 2023

(Adv.) Zwartsluis krijgt er weer een winkel bij. Ria Bruintjes opent volgende week namelijk haar cadeaushop DeKoRia aan de Stationsweg.

Buiten komt het met bakken uit de lucht, maar binnen is Ria druk in de weer met het inrichten van haar nieuwe zaak: “Vorig jaar zaten we op het terras van de Albatros en hoorden we dat het pandje na een verbouwing in de verhuur zou komen. Toen begon het al wat te kriebelen. Het zou mij namelijk heel leuk lijken om er een winkeltje te beginnen. We komen regelmatig op Texel en dan denk ik vaak: ‘Een cadeauwinkel zoals hier op het eiland, zou ook leuk zijn voor Zwartsluis.’ Toch hebben we vorig jaar niet gelijk de knoop doorgehakt.”

Dat gebeurde afgelopen voorjaar, toen Ria en haar man eveneens op het terras zaten. “We hoorden dat men wel een mogelijke huurder op het oog had, maar dat dit nog niet definitief was. Toen we vertelden over onze plannen voor een winkeltje, was de zaak snel beklonken”, vertelt Ria, die tot voor kort werkte als administrateur op het bedrijf van haar man.

De winkel bestaat voornamelijk uit cadeauartikelen en woondecoratie. “Natuurlijk moet je het in de zomer van toeristen hebben, maar we willen het hele jaar door ook wat te bieden hebben aan mensen uit Zwartsluis en omgeving. We verkopen cadeautjes voor alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan knuffeltjes, verschillende soorten zeep, sierraden en decoratie voor in huis”, legt Ria uit. “We gaan daarnaast kijken waar behoefte aan is, zodat we het assortiment dit najaar eventueel kunnen uitbreiden.”

De kersverse onderneemster heeft in ieder geval zin in de opening, die volgende week vrijdag op de agenda staat: “Ik zit natuurlijk op een prachtig plekje langs de doorgaande weg. Echt een A-locatie. Ondanks dat ik niet altijd in een winkel werkzaam ben geweest, heb ik er veel zin in. Het wordt een gezellige winkel en ik mag graag een praatje aanknopen. Zodra het droog is komen de stickers op de voorgevel en is het een kwestie van puntjes op de i zetten.”

Vanaf 12 augustus is DeKoRia van dinsdag tot en met vrijdag open tussen 10:00 en 18:00 uur. Op zaterdag is dat tot 17:00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour