14 mei 2024 Gebruikers online: 29

Olympia’28 verliest op eerste toernooidag

Geplaatst op: 21 augustus 2023

Zaterdag 19 augustus was de eerste dag van het nieuwe voorbereidingstoernooi op Hasselter bodem. Olympia’28 ging met 0-3 onderuit tegen SC Rouveen. Het was het eerste duel onder leiding van de nieuwe trainer Edwin Duim. De Meppeler derby was doelpuntrijk en werd met 6-3 gewonnen door FC Meppel van MSC. Donderdagavond is de tweede en laatste sessie van het Strikt Uitzendbureau Toernooi.

De buren uit Rouveen kwamen beter voor de dag dan de gastheren uit Hasselt. In de eerste helft kwam Olympia’28 op 0-2 achterstand door een kopbal en een scrimmage-goal. Onverdiend was het niet. In de tweede helft werden de Hasselters door het sterk spelende Rouveen verder teruggedrongen op de eigen helft. Uiteindelijk maakte Rouveen verdiend de 0-3 uit een goed uitgespeelde aanval. Het was mede aan goed keeperswerk van Martijn Glastra te danken dat het hierbij bleef.

De uitslagen betekenen dat SC Rouveen en FC Meppel samen aan kop gaan met ieder 5 punten (3 wedstrijdpunten en de maximum van 2 gescoorde doelpunten). Zij maken donderdagavond in een rechtstreeks duel uit wie de eerste editie van het Strikt Uitzendbureau Toernooi gaat winnen. Olympia’28 neemt het dan op tegen MSC.