15 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

THZ dankt trouwe trainster Wil van der Vegt bij vertrek

Geplaatst op: 26 september 2023

Zaterdag trakteerde Trainingsgroep Het Zwartewater trainster Wil van der Vegt op een feestelijk afscheid in de molen. Na 40 jaar trainerschap bij de club zwaait Wil af. De vereniging is haar heel dankbaar voor alle bewezen diensten. Uit handen van voorzitter Wilco de Jong ontving zij een cadeaucheque en een speciale ‘schaats’ vanuit het bestuur en alle leden.

De afzwaaiende trainster werd bij de molen gebracht door actief lid van het eerste uur, Henk van Dijk. Ook hij trainde onder Wil en stond een aantal jaar geleden nog op het ijs.
Binnen was een gezellige drukte met natuurlijk clubleden maar ook oud-leden en familie. Ook de bekende schaatszussen Gretha en Jenita Smit en actief marathonschaatser Jordy Harink waren aanwezig. Alledrie de topsporters zijn gecoacht door Wil.

De vereniging roemt Wil van der Vegt omdat zij altijd klaar stond voor haar pupillen. “In weer en wind en op welke ijsbaan dan ook ; ze was er”, vertelt Klaes-Maarten van der Stege namens THZ. Zo stond Wil in 2019 met 25 clubleden nog op de Oostenrijkse Weissensee om de clubleden te ondersteunen. Uit verschillende speeches bleek dat er altijd ruimte was voor humor en dat Wil veel vriendschappen binnen de club heeft opgebouwd.

Tot slot droeg Wil het spreekwoordelijke stokje – in de vorm van schaatshoezen- over aan het huidige trainerscorps. Dat team heeft afgelopen jaren de kennis ontvangen van Wil en gaat dus nu zonder haar verder op de ingeslagen weg.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour