13 mei 2024 Gebruikers online: 16

Olympia weet opnieuw niet te winnen in eigen huis

Geplaatst op: 7 oktober 2023

Een feestelijke middag op het sportpark ’t Hoenbroeck moest het zaterdag doen zonder kers op de taart. De Olympianen hadden het opnieuw lastig tegen een onbekende Friese tegenstander en kwamen niet verder dan 1-1 gelijkspel. Ditmaal was Sleat uit Sloten een lastige horde om te nemen. Rondom de wedstrijd werden sponsors bedankt voor de steun en werd de nieuwe presentatiegids gepresenteerd.

Over de gehele wedstrijd creëerden beide ploegen weinig kansen. Olympia was wel veel in balbezit maar kon de Friese verdedigingslinie niet slechten in de eerste helft. Eenmaal veerden spelers, bank en publiek wel op. In de 42e minuut mocht aanvoerder Patrick Reuvekamp aanleggen met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Met een fraai gemikt schot omzeilde hij de muur om hard de onderkant van de linkerpaal te raken.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet anders, met vooral de Hasselters die het spel bepaalden en Sleat wachtend op zeldzame kansjes. Na een klein uur spelen stoomde Bram Haasjes op over de linkerflank en bracht de bal sterk voor de goal. Via via belandde de bal bij Brian Snijder die zijn ploeg op voorsprong bracht. De goal gaf wat ruimte en Olympia kreeg meer mogelijkheden, maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te bouwen, onder meer Reuvekamp schoot nog rakelings naast.
In de 66e minuut kreeg Sleat plotseling een buitenkansje met een vrije trap op de hoek van zestien. Doordat het schot van richting veranderde werd deze onhoudbaar voor keeper Luuk Dorland.
Direct werden de ruimtes weer kleiner en werd groenwit ook niet meer gevaarlijk. Ja, het eerste punt van dit competitiejaar is een feit, maar daar zullen weinigen in Hasselt tevreden mee zijn.