18 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Feestelijke wisseling van de wacht bij de Compagnie met invaart Hanzebock

Geplaatst op: 13 oktober 2023

De nieuwe eigenaar, René Last (l) en zijn voorganger Wim Vos (r)

(Adv.) René Last is al een paar maanden de nieuwe eigenaar van Eetcafé de Compagnie. Maar zaterdag neemt hij officieel het stokje over van zijn voorganger Wim Vos. Dat moment wordt feestelijk aangekleed met een speciaal programma waarbij onder meer speciale fusten -gevuld met Hanzebockbier- per schip worden binnengevaren over de Stadsgracht.

15.00 uur komt het bekende schip de Oude Jan binnengevaren vanaf het Zwarte Water en levert ceremonieel het donkere bier af bij De Compagnie dat kort daarna door de tapkraan zal stromen. Met deze speciale actie sluit het café ook aan bij de afsluiting van het Hanzejaar.

’s Avonds gaat het feest door, met muzikale ondersteuning. Tussen 15.00 en 18.00 uur kan iedereen een stempelkaart aanschaffen à 30 euro om naast de Hanzebock nog vijf verschillende zeldzame vatgerijpte Hertog Jan-bieren te proeven. Eerder die middag, om 13.00 uur, start de feestelijke dag al met een besloten receptie voor familie en vrienden van René en Wim.

Vanaf juli loopt René al mee met zijn ervaren voorganger om alle fijne kneepjes van het horecavak te leren. “Ik hield altijd al van koken, goed eten en misschien nog het meest om voor anderen iets lekkers te maken, daar geniet ik echt van.” Dat was voor René een van de redenen om toe te happen om de zaak van Wim over te nemen en te stoppen als truckchauffeur. De twee hadden al langer contact, maar het duurde even voor René de sprong in het diepe durfde te wagen. Inmiddels heeft hij het volste vertrouwen het café met succes voort te zetten. René wil ook zeker zijn vrouw Laura noemen”: “Zonder m’n vrouw had ik het nooit gedaan. Zij steunt mij en gaat ook op de achtergrond meewerken in de administratie.”

Wim: “Begin dit jaar vroeg René aan mij: ‘heb je het al verkocht? Ik zei ‘nee, jij moet eerst nog bieden’. Bij René heb ik altijd een goed gevoel gehad. Ik heb ook altijd gezegd dat ik het café pas overdraag als ik overtuigd ben dan het in goede handen is.” René gaat, zeker de komende tijd, verder op de weg die Wim heeft uitgezet met natuurlijk ook de spareribs die in de regio beroemd zijn. René: “Maar ik zal ook m’n eigen draai eraan gaan geven, bijvoorbeeld met een speciale rijkelijk belegde schnitzel die René zelf altijd graag at in Noord-Duitsland tijdens zijn vorige baan.”

René zet het café voort met het huidige team dat al bij De Compagnie werkt. Hij staat zelf nu en straks vooral ‘achter de kachel’, zoals het koksdomein heet in de horecataal: “Als de keuken sluit, ben ik ook achter toog te vinden. Maar in de keuken ben ik echt op mijn plek, lekker eten koken voor mijn gasten.”

Kijk voor meer informatie op www.eetcafedecompagnie.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour