18 mei 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Denise Klomp nieuwe schoenmaker in Hasselt: ‘ambacht vol geluksmomenten’

Geplaatst op: 21 oktober 2023

(Adv.) Hasselt heeft weer een echte schoenmaker: SoWieSo Ambachtelijk. Sinds kort is Denise actief in haar werkplaats aan de Industrieweg. Daar staat ze klaar om schoenen ambachtelijk op te lappen, tassen te repareren en nog veel meer. Denise: “Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Ze geniet er bijvoorbeeld van om een nieuwe rits in een laars te zetten. Als dat er dan mooi uitzet, levert dat kleine geluksmomentjes op; ook als de klant er net zo blij mee is.”

Ze is pas net begonnen in het kleurrijk aangeklede bedrijfspand vol met klassieke schoenmakersmachines. Afgelopen jaren heeft ze gewerkt in Stadshagen, waar ook al veel Hasselters over de vloer kwamen. Daar heeft ze het vak geleerd van een andere schoenmaker. Denise: “Ik ben een autodidact en ben dit ambacht echt leuk gaan vinden.” Helaas voor haar werkgever werd het pand in het winkelcentrum te duur waardoor dat bedrijf plotseling ophield te bestaan. Denise ging door en ging in de regio op zoek naar een eigen stek. “Ook voor mij was een winkelpand duur, maar hier op het bedrijventerrein was het een stuk beter betaalbaar.” Dat het Hasselt is geworden komt ook omdat zij hier al vertrouwd is. Ze heeft er vele jaren gewoond.

Tijdens de Open Bedrijvendag laatst had zij al veel spontane aanloop gekregen. Denise: “Ik was te laat om mij officieel in te schrijven, maar omdat ik wel langs de route zat, kon ze al een inkijkje geven in haar bedrijf.”

Denise: “Het schoenmakersvak is redelijk zeldzaam in Nederland, hoewel de vraag naar reparaties wel toeneemt.” Meer mensen geven hun spullen een tweede leven. Denise werkt ook duurzaam met de verkoop van unieke handtassen die zijzelf maakt door leer her te gebruiken.
Werken met leer staat centraal maar klanten kunnen ook bij haar terecht voor horloge-bandjes en -batterijen, binnenzolen, schoenpoets en veters. Maar ook is ze inmiddels handig met allerlei paardentuig.

Denise is sowieso elke werkdag aanwezig aan de Industrieweg 18z11.
Als je van te voren belt of een berichtje stuurt sta je niet voor een dichte deur.

Naast haar creatieve werkplaats heeft ze de tweede verdieping een praktijkruimte voor haar werk als bewustzijnscoach.

Denise is te bereiken op ; 06 34 30 67 67, sowiesobewust@hotmail.com of kijk op www.instagram.com/sowiesobewust/.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour