2 december 2023 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Mark Riezebos opnieuw toerkampioen MTC Hasselt

Geplaatst op: 20 november 2023

v.l.n.r. Thomas van Dijk, Mark Riezebos en Martijn van den Belt

Net als vorig jaar mocht Mark Riezebos zich kronen tot toerkampioen van dit kalenderjaar. Zaterdag maakt Motorclub Hasselt alle winnaars bekend. De titel wordt toegekend aan de persoon die de meeste ritten rijdt van een vooraf vastgestelde toerkalender. Het was een nek-aan-nek race tot de laatste rit. Mark had vijf punten meer dan Thomas van Dijk, die tweede werd. Nieuw in de top drie was Martijn van den Belt. Hij mocht de bronzen beker in ontvangst nemen met slechts een kleine achterstand op de nummer twee.

In het voorjaar was er sprake van een gelijkwaardige race waarin diverse rijders bijna nooit verstek lieten gaan. Naast de nummers 1,2 en 3 waren ook Kevin Nijenhuis, Bert ter Wee, Dennis Klunder en Herman Stegeman tot en met de zomer nog kanshebbers voor het erepodium. In de zomer kreeg Thomas een lichte voorsprong. Maar toen de r in de maand kwam, rook Mark zijn kans schoon en zette hij Thomas, Martijn en de rest van het deelnemersveld op een achterstand. Met passie, vastberadenheid en tactiek werd Mark voor de tweede keer op rij de trotse eigenaar van de wisseltrofee.

Ongeveer de helft van de toertochten wordt door de toercommissie zelf uitgezet. Naast de eigen leden wisten ook motorrijders uit de omgeving de weg naar het clubgebouw te vinden om te starten voor de Motoravond4daagse en de Euifeestrit. De ontbijtrit, de Skaopekuukiesrit en de traditionele snertrit behoorden weer tot de favorieten. Toertochten van clubs uit de regio maakten de toerkalender compleet. De toercommissie bedankt iedereen die heeft geholpen om het toerseizoen van 2023 tot een succes te maken. Ook in 2024, wanneer MTC Hasselt haar 40-jarig jubileum viert, komt er weer een mooi en gevarieerd programma.

Ook geïnteresseerd? MTC Hasselt nodigt iedereen uit eens vrijblijvend langs te komen om je passie te delen en de sfeer van de club te proeven. Het clubgebouw aan de Malcorpslaan is tijdens de ‘winterstop’ elke donderdagavond en zaterdagmiddag geopend als ontmoetingsplaats voor de leden. Gezelligheid en laagdrempeligheid staan voorop.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour